sikring af vinduer

Sådan sikrer du bedst dine vinduer mod indbrud

Låsesmeden Nyheder 0 Comments

Selvom vi i Danmark er gode til at tage vores forholdsregler i kampen mod indbrud, så bliver der i Danmark begået omkring 5 indbrud i timen året rundt. Risikoen for indbrud er specielt stor i vinterhalvåret, hvor det er mørkt det meste af dagen, hvilket gør det nemmere for indbrudstyven at komme ind uden at blive opdaget.

For mange af os er vores første indskydelse at sikre vores døre med ekstra og mere avancerede låse for at holde indbrudstyven ude. Men det viser sig faktisk, at vores vinduer er én af de mest oplagte måder for indbrudstyven at bane sig vej ind i vores hjem.

Konsekventligt er sikring af vinduer alfa og omega, hvis du ikke ønsker et uventet besøg af ubudne gæster.

Gør arbejdet sværere for indbrudstyven

Heldigvis er der en del, som du selv kan gøre for at sikre dine vinduer mod indbrud, og samtidig gøre det sværere for indbrudstyven at tvinge sig adgang til dit hjem.

Som noget af det første er det en god idé at finde ud af, hvor tyven nemmest vil kunne bryde ind. Her falder kældervinduet oftest som det mest oplagte valg. Her er vinduerne som regel af ældre dato og placeret i den mere uforstyrrede del af boligen.

For at danne dig et overblik over potentielle indgangsveje for indbrudstyven bør du gå en omgang rundt i boligen og sætte dig i indbrudstyvens sted: Hvor er det mest oplagt at bryde ind?

Som udgangspunkt er havedøre og større vinduer de mest oplagte valg, hvor vinduer i det hele taget er indbrudstyvens mest benyttede adgangsveje. Derfor bidrager optimal sikring af vinduer til en betydelig forskel, når indbrudstyven skal holdes ude.

Helt konkret skal du sørge for, at alle vinduer er i god stand, da det gør dem sværere at bryde op. Derudover er det en fordel, hvis vinduerne også har låseanordninger installeret.

Gamle vinduer skal skiftes ud

Er dine vinduer først blevet slidte og møre, har de ikke en chance for at holde indbrudstyven ude. For at undgå sådan en situation bør du have vinduer af nyere dato, som bliver vedligeholdt, og som kan stå imod lidt af hvert.

I forlængelse skal du holde øje med, at listerne ikke er rådne, men sidder forsvarligt fast. Sidder glaslisten ikke ordentligt fast, er det nemt for indbrudstyven at pille ruden ud.

Lige så vigtigt, som det er at sikre de mere udsatte vinduer, lige så vigtigt er det at installere sikkerhedslåse på vinduer, som ikke anvendes så ofte eller befinder sig i rum, som sjældent bliver brugt. Dette gælder specielt kælderen, som er et oplagt sted at begynde indbrudssikring af vinduerne.

Københavns Låsesmed hjælper dig med vinduessikring

Eftersom vinduer i kælderen kan være lette indbrudsveje for indbrudstyven, er det en god idé at foretage forsvarlig sikring af vinduer på dette plan. Hos Københavns Låsesmed står vi klar til at hjælpe dig med med sikring af dine vinduer. Kontakt os i dag og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *