Udskiftning af hoveddørslås

Fra gammel lås til ny lås

Vi vil gerne vise, hvad der sker, når man ønsker udskiftning af hoveddørslåsen fra den gamle type til den nye og mere sikre type.

Vi blev ringet op af en kunde, som ønskede udskiftning af hoveddørslåsen. Låsen var af meget gammel dato, som kan ses på det første billede.

Vi beskriver kort vores arbejde, så I kan se, hvordan det foregår hos jer, når I bestiller  udskiftning af hoveddørslåsen.

Her sidder den meget gamle lås og greb i døren.

Som det første afmonterer vi låsen.

Det kan være ret besværligt at afmontere, da skruer oftest er overmalet og rustne.

Her har vi afmonteret greb, cylinderring og låsekasse.

Vi har markeret de gamle huller med blå pil. For at den nye låsekasse i forbindelse med udskiftningen af hoveddørslåsen kommer til at passe i døren, er vi nødt til at bore nye huller, så det hele kommer til at passe sammen.

De gule pile er de nye huller, vi har boret.

For at det kommer til at se pænt ud, monterer vi langskilte, så man dækker over de gamle huller.

Her har vi klaret udskiftningen af hoveddørslåsen og har monteret langskilte, greb, cylinderring, cylinder, låsekasse og vrider. Det hele er i rustfrit stål.

Når man har denne type dør, hvor højdeniveauet hele tiden er forskelligt, kan man vælge at stemme det ind eller lægge det udenpå som i dette tilfælde.

Det er en smagssag, om man synes, det skal stemmes ind eller ej, da det vil komme ret langt ind i døren. I dette tilfælde ønskede kunden, at det skulle lægges udenpå i forbindelse med udskiftningen af hans hoveddørslås.

Man kan også bruge træspartel for derefter at spartle siderne og male dem bagefter. Mulighederne er mange.

Tak til Lars P. for at vi måtte tage billeder af hans dør samt udskiftningen af hoveddørslåsen.