Elektronisk adgangskontrol er mere sikkert end brug af nøgler

adgangskontrolMed dagens stigende efterspørgsel på information får adgangskontrol stadig en større rolle i sikkerhedsbranchen. Et adgangskontrolsystem vil det gøre det muligt for brugeren at styre, hvem der går hvor, hvornår og på hvilket klokkeslæt.

Alle gennemgange kan ses, overvåges og gemmes.

Personlige adgange kan kontrolleres, ændres og slettes enkelt og effektivt. Softwaren er let at bruge, men dog kraftfuld nok til at udføre opgaven. En omfattende computerbaggrund er ikke nødvendig.

Vi kan specialdesigne et system, som passer dine/jeres behov uanset om virksomheden er stor eller lille.

Adgangskontrolsystemer er nødvendige for sikkerheden af boliger, erhverv, bygninger og alle former for institutioner. Adgangskontrol giver mulighed for at begrænse, hvor og hvornår en person kan komme ind eller forlade et område. Adgangskontrolprodukter kan anvendes som en simpel trykknap til dørlåsen, der kan bruges til overvågning af en større virksomhed.

Har du brug for adgangskontrol?

Fordelene ved at have ADK (adgangskontrol) er talrige.

De fleste hjem, virksomheder og institutioner, der forvalter nøgler, har et sikkerhedsproblem. Nøgler er lette at miste og kopiere. Opsagte medarbejdere, der ikke aflevere deres nøgler tilbage, kan gøre chancen for tyveri større. Med et ADK-system kan arbejdsgiveren nemt slette den opsagte medarbejders adgang til bygningen ved hjælp af adgangskontrolanlægget.

En mistet nøgle betyder i værste fald at man bliver nødt til at omkode alle låse i bygningen og lave nye koder og nøgler i systemet. Det bliver hurtigt rigtig dyrt. Et elektronisk system er kostbart én gang. Et mekanisk system er mindre kostbart første gang, men kan blive meget dyrt på sigt.

Vores sikkerhedseksperter kan give dig en fornuftigt og moderne adgangskontrolløsning, der vil lette forvaltningen af jeres behov for adgangskontrol.

Hvad findes der af løsninger?

Adgangskontrol er inddelt i 3 kategorier:

  • Online er det integrerede adgangskontrolsystem, der kommunikerer hurtigt og direkte mellem enheder gennem et netværk.
  • Offline er også elektronisk, men her skal man dog hente informationerne manuelt ved hver enhed.
  • Stand Alone er elektronisk adgang uden information mellem enhederne.

Læsere

Læsere er en central del af adgangskontrolsystemerne. Med en læser monteret ved hver dør, kan man undgå brug af de besværlige nøgler, som nemt bliver væk og kan kopieres. Læsere til adgangskontrolsystemet bør altid være kabelførte af hensyn til sikkerheden, hvis de er monteret på ydersiden af en bygning. Der findes flere forskellige læsere, som alle har forskellige funktioner og fordele. Det er derfor altid muligt at få en adgangskontrol, der passer præcis til dit firmas behov.

Adgangskort og brikker

Adgangskort og brikker er et smartere og sikrere alternativ til nøgler. Brikken eller adgangskortet holdes op foran en læser eller ”swipes” som et dankort.

Adgangskortene og brikkerne indeholder oplysninger på ejeren, som adgangskontrolsystemet kan aflæse og på baggrund af disse bestemme, om vedkommende må komme ind eller ej.

Det kan godt lade sig gøre at kopiere kortene, men det er svært sammenlignet med kopiering af nøgler. Det kan alligevel være en god idé at kombinere brugen af adgangskort og brikker med en pinkode, så man undgår at uautoriseret kopiering af adgangskortene og brikkerne kan komprimere sikkerheden.

ARX adgangskontrolsystem

ARX er et adgangskontrolsystem, som kan meget mere end bare bestemme, hvem der kan få adgang til bygningen hvor og hvornår. ARX adgangssystem kan også styre belysningen i mødelokaler, elevatorer, alarmsystemer, mødebookning og kantinekøb.

Det er nemt for administratoren at styre systemet fra en computer, hvorfra systemet nemt kan opdateres og ændres. Man behøver derfor ikke være fysisk tilstede i bygningen for at foretage ændringer.

Det er nemt at gøre et kort inaktivt, hvis det skulle forsvinde, blive stjålet eller glemt at blive indleveret af en tidligere ansat. På den måde slipper man for at lave om på hele adgangskontrolsystemet.

RX WEB adgangskontrol

RX WEB er et online adgangskontrolsystem, som ikke kræver den store tekniske snilde for at administrere. Det er nemt at tilføje medarbejdere, give forskellige medarbejdere forskellige adgangsmuligheder og bestemme hvilke tidspunkter, medarbejdere kan komme ind i bygningen på.

Alle ansatte vil have et adgangskort og kode, men det er op til administratoren af adgangskontrollen at vælge, hvornår og hvordan adgangskortene og koderne skal virke.

Smart Air adgangskontrol

Smart Air adgangskontrol er ideelt for både store som små virksomheder. Det er en fleksibel, funktionel og ikke mindst smart løsning, når man vil sikre sin bygning med adgangskontrol.

Smart Air kan både være en online og offline løsning inden for adgangskontrol. Her skal man ikke “swipe” et kort eller bruge nøgle. En sensor installeres på alle døre, som vil låse døre op for godkendte kort og brikker. Systemet er fleksibelt og nemt at håndtere. Her er der også mulighed for at tilføje andre muligheder som for eksempel kantinebetaling og tidsregistrering.

Aperio adgangskontrol

Aperio adgangskontrolsystem er den perfekte løsning til virksomheden, der har eksisteret i et par år med nøgler til medarbejderne og ikke længere helt har styr på, hvem der har nøgler, og hvem der ikke har. Det kan være, at tidligere ansatte har glemt at indlevere deres nøgler eller nøgler er mistet. Der er altså behov for et adgangskontrolsystem for at mindske faren for tyveri.

Aperio adgangskontrolsystem behøver ingen kabler og installering af læsere. Aperio adgangskontrolsystem består af cylinderformede læsere, som nemt kan monteres direkte på den allerede eksisterende lås. Det er en smart løsning for et firma, der har brugt nøgler i lang tid, og som ønsker hurtigt og nemt at skifte over til et elektronisk adgangskontrolsystem.