F&P stiller krav til sikringen af både private- og erhvervsboliger

Forsikring og Pension, også kaldt F&P, har lavet en flot og nem sikkerhedsklassificering af låse & cylindre.

Jo større værdi en privat eller virksomhed har af diverse indbo eller varesortiment, jo større krav stiller forsikringsselskaberne til sikringen af disse.

F&P har udarbejdet en plan, hvor de har registreret produkter til deres sikkerhedsforanstaltninger, som er delt op i 4 kategorier. F&P bruger farver til at indikere sikkerheden. Farverne er RØD, BLÅ, GRØN & GUL.

F&Ps krav til sikring

Sikkerhedsklassificering af låse & cylindre

F&Ps højeste ”sikkerhedsstempling” er rød og er faldende til den laveste: gul.

For at blive godkendt i F&Ps røde klasse skal låsene være sikret mod gennembrydnings- og oplukningsforsøg. Til sammenligning skal låse kvalificeret til gul klasse kun virke hæmmende for tyven.

For virksomheder og nogle private er det ikke nødvendigt at have fx. rød klasse på alle lokaler, men kun i “skallen”. ”Skalsikring” er betegnelsen for alle udvendige døre. Dog kan nogle rum, hvor man enten opbevarer særligt dyre ting eller rum, som er af særlig værdi såsom arkivrum eller server/data-rum, kræve lige så høj sikring som skallen. Andre lokaler uden særlig værdi kan ifølge F&P nøjes med lavere klasser.

I mange låsesystemer kan man sagtens kombinere flere af F&Ps klasser i det samme låsesystem. F&Ps system er på den måde stadig er nemt og fleksibelt.