Pas på dit fritidshus – sikring af sommerhuset

Sommerhuse og fritidshuse er langt mere udsatte for indbrud end almene boliger, da de står tomme det meste af året. Og så kender de fleste – ikke mindst tyven – de “døde perioder” for sommerhuse.

Københavns låsesmed er med til at sikre fritidshuse i sommerhusområder til samme favorable priser som i Storkøbenhavn. Vi giver her et par gode råd til sikring af sommerhuset med på vejen. Har du spørgsmål til sikring af dit sommerhus, skal du være velkommen til at kontakte en af vores kompetente låsesmede på 6013 5050.

Der er flere forskellige ting, man kan gøre for at sikre sit fritids- eller sommerhus. Københavns Låsesmed vil i det følgende nævne nogle af de muligheder, som du har i forbindelse med sikring af dit sommerhus.

Låse i døre

Det første man skal kigge på er, om sommerhusets låse er gode og sikre nok. Man kan i visse tilfælde nøjes med at kigge på sin nøgle, da den ofte afslører, hvilken lås man har.

I nogle tilfælde kan det være tilstrækkeligt at udskifte cylinderen i låsen, men er hele låsen af ældre dato, skal man nok overveje at få skiftet hele låsen.

Ønsker du at få monteret nye låse eller ekstra låse har Københavns Låsesmed nogle forskellige modeller, som vi beskriver med tekst og billeder på følgende side.

Bonus info: Hvis man ønsker det, kan man få kodet sine låse i fritidshuset i samme system som ens almene bolig, så du kun har brug for én nøgle til hus, sommerhus/fritidshus, postkasser, kælderrum, loftrum osv.

Låse i vinduer

Vinduer og terrassedøre er særligt udsatte og er ofte tyvens fortrukne indgang, fordi de i de fleste tilfælde er dårlig sikret. I sommerhusområderne kan det godt betale sig at få vinduerne ekstra sikret.

Den optimale løsning vil være at sætte vindueslåse med cylinder på vinduerne, så man skal bruge nøglen til at åbne dem. Selvom det godt kan være irriterende at skulle låse vinduerne op med nøgle hele tiden, skal man huske på, at når man ankommer til sommerhuset, kan man blot låse alle vinduerne op og nøjes med at bruge den originale lukkemekanisme. Når man så forlader fritidshuset igen, så låser man dem bare igen – så er vinduerne optimalt sikret, mens man ikke er til stede.

Se et udpluk af Københavns Låsesmeds forskellige løsninger til vinduer. Ønskes du en anden løsning kan du få råd og vejledning af en kompetent låsesmed på 6013 5050.

Alarm

En alarm i et sommerhus er en rigtig god ide ift. sikring af sommerhuset. Der findes et væld af forskellige typer alarmer: Vand alarm, røgalarm, tyveri alarm osv.

Når man skal have en alarm, findes der typisk to løsninger: Man kan enten vælge at få alarmen koblet på en central eller i stedet benytte en alarm med indbygget GSM modul. GSM modulet muliggør, at du eller flere personer kan modtage et opkald eller en sms, når/hvis alarmen går. På den måde er du altid forberedt og skal ikke bekymre dig i tide og utide, om der har været indbrud.

Videoovervågning

Med videoovervågning kan man få tyvene og evt. deres køretøj og registreringsnummer på video – dermed er chancerne for, at politiet pågriber tyven langt større.

I visse løsninger har du endda også muligheden for at kunne følge med på overvågningskameraerne via din smartphone eller computer. Ofte er det også muligt at vælge, hvorvidt kameraerne kun skal optage ved bevægelse eller skal optage hele tiden.

Bonus info: Hold øje med hvornår det er på tide at få slået græsset eller klippet hækken i sommerhuset, så dit fritidshus ikke ser ubeboet ud.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du opnår optimal sikring af sommerhuset, skal du være velkommen til at kontakte Københavns Låsesmed på 6013 5050.