Stålkarm

StålkarmEn stålkarm kaldes også for en ”jernkarm” og er ekstremt effektiv, da den gør det næsten umuligt at bryde en dør op ved hjælp af spark og koben.

Hvis man benytter den type af stålkarm, som vi bruger i vores arbejde, anbefaler vi altid en svingrigle låsekasse, så døren ikke kan brydes væk fra karmen.

Man kan dog også kombinere en stålkarm med en SecuStrip, da de til sammen gør det umuligt for tyven at benytte koben eller andre former for opbrydningsværktøj. Det betyder, at spark er den eneste fremgangsmåde, hvilket også er stort set umuligt, idet en stålkarm er hæftet med lange betonskurer i hårdt materiale.

Kunder, som har været uheldige at få sparket døren ind, og efterfølgende står overfor at skulle betale for en helt ny trækarm, vælger i mange tilfælde at få monteret en stålkarm i stedet. Man behøver nemlig ikke at have en helt ny karm under stålkarmen, og i mange tilfælde er det endda noget billigere at få monteret en stålkarm end en ny trækarm. Dertil kommer selvfølgelig, at en stålkarm er langt mere sikker end en karm i træ.

Stålkarme findes i mange forskellige afskygninger, og for at være sikker på, at man får bestilt den rigtige, kræver det, at man først får besøg af en af vores dygtige låsesmede, der kan tage mål dørkarmen.

Den eneste ulempe ved stålkarmen er, at den ifølge nogle udsagn ikke er specielt køn. Dog kan den uden problemer males i en hvilken som helst farve.

BEMÆRK: Når man monterer stålkarm på en branddør, brydes brandgodkendelsen.