skygge i hus

Sådan undgår du indbrudstyve og andre ubudne gæster

Låsesmeden Nyheder

Bor du på Amager? I så fald kommer her en artikel specielt henvendt til dig. Københavns Låsesmed har en lokal afdeling på Amager. Og vi er flere gange blevet spurgt af folk fra Amager, hvordan de kan sikre deres bolig mod indbrud og andre ubudne gæster.

Derfor har vi besluttet at lave denne artikel som vi håber kommer til at besvare mange af dine spørgsmål, hvad angår privatsikring og tyverisikring af din bolig. Hvis du gerne vil vide mere eller hyre os til at komme og privatsikre din bolig, er du mere end velkommen til at kontakte os. Som sagt kan du Københavns Låsesmed på Amager, men du kan selvfølgelig også bare kontakte os via mail eller telefon.

Nu til de gode råd!

Lav et naboværn

Naboværet er for alvor noget som de fleste tyve frygter – og med ganske god grund. Det går i alt sin enkelthed ud på, at en række naboer går sammen og hjælper hinanden med at holde lidt øje på gade og stræder efter noget mistænkeligt.

Skulle der så ske et indbrud, er det naboværnets opgave at alarmere politiet og evt. få stoppet ulovlighederne. Et naboværn er uden tvivl værd at få stablet på benene, hvis I gerne vil have en mere sikker og tryg gade/vej, hvor I uden at frygte for jeres genstande kan forlade huset med ro i sindet.

Klip hækken ned

En stor og høj hæk inviterer nærmest til indbrud. Bag sådan en stor hæk er der ingen som vil opdage, hvad det er tyven er i færd med. Derfor kan det anbefales at klippe hækken lidt ned, så folk fra gaden og andre huse har mulighed for at se, hvis der skulle være et indbrud i gang.

En stor og høj hæk fungerer groft sagt som en skærm fra omverdenen, hvilket tyvene i den grad nyder godt af, da de kan få lov til at stjæle og begå kriminalitet i ro og fred.

Benyt dig af alarmsystemer og videoovervågning

Hvis du uheldigvis bor i et område, der er særligt kendt for at være elsket af tyve og andre ubudne gæster, så er der ikke andet for end at tage alle de forholdsregler du kan.

Det omfatter også at få opsat og installeret et alarmsystem og-/eller videoovervågning. Du kan ligeså godt gøre dit hus til det, der er mindst ”interessant” at begå indbrud i for tyven.

I dag er det faktisk muligt at få alarmsystemer til ganske billige penge, hvorfor det uden tvivl er noget du bør overveje en ekstra gang.

Tænd lys i huset (også selvom du ikke er hjemme)

Når du forlader dit hus, er det en uhyre smart ide at tænde lidt lys rundt omkring, da det for tyven til at tro, at der er mennesker i huset. For at gøre det mere ”livagtigt” kan du med fordel også tænde for TV’et og evt. radioen med henblik på at skabe noget lyd og nogle forstyrrende elementer, der får tyven til at gå videre.