Et brev fra en kunde på Frederiksberg

Låsesmeden Nyheder 0 Comments

Brev fra kunde på frederiksbergVi fik et brev – et rigtigt brev! Endda skrevet i hånden. Det er godt nok mange år siden, nogen af os har set et håndskrevet brev. Virkelig flot skrevet, at brevet uden tvivl skal rammes ind på kontoret.

D. 27. april 2013 kl. 04.45 fik vores låsesmed, der havde døgnvagten, et opkald fra en meget ulykkelig ung kvinde, der havde smidt sine nøgler væk. Hun sad foran døren til sin lejlighed på Frederiksberg. Vi oplever ret ofte, at folk, der har låst sig ude, er meget ulykkelige – primært fordi årsagen til at nøglerne er smidt væk oftest har en atypisk historie bag sig. Men denne tur til Frederiksberg midt på natten skulle vise sig at være en atypisk oplevelse for låsesmeden også.

Da låsesmeden kommer ud til adressen på Frederiksberg, møder han den lettere berusede unge kvinde i starten af 20’erne. Alt foregår indledningsvis, som det plejer at gøre. Han beder om ID, får lukket døren op og inviterer hende indenfor i hendes hjem med et høfligt smil på læben. Men den unge kvinde vil ikke indenfor! Hun er tydeligvis meget ked af det, hvortil låsesmeden forsøger at berolige hende med, at det sker for hundredvis af mennesker hver dag. Det går dog hurtigt op for ham, at der nok ligger andet bag end blot dét, at hun har smidt sine nøgler væk. Han spørger ind til, om hun har det OK, og om hun har behov for at ringe efter nogen.

Få øjeblikke efter rejser hun sig op, betaler låsesmeden og stiller ham et spørgsmål: “Oplever du også tit, at dine venner svigter dig?” Vores låsesmed bliver lidt chokeret over spørgsmålet og ved ikke helt, hvordan han skal tackle situationen korrekt. “Ja, det er da sket en del gange, men så skal man bare sikre sig at holde fast i de rigtige venner”, får han svaret så neutralt som muligt. Samtalen varer godt og vel 10 minutter, men det føles som en rigtig lang samtale, da vi hos Københavns Låsesmed har en klar politik om at bevare den professionelle distance til kunderne.

Til sidst spørger den unge kvinde, om låsesmeden ikke vil ringe til hendes mormor, der ligeledes bor på Frederiksberg – ikke så langt fra hende selv. Samtalen med mormoren varer et par minutter, der spørger, om låsesmeden ikke kan vente indtil hun ankommer inden for 5-10 minutter. Forvirret vælger låsesmeden at vente på mormorens ankomst kort tid efter. Det hele foregår uden drama, og låsesmeden får udleveret visitkort til mormoren.

Tre dage efter modtager vi så brevet, hvor mormoren takker for vores tilstedeværelse. Hun skriver bl.a.:

“Det var en ulykkelig dag for mit kære barnebarn, der ellers er en smilende og evigt glad pigebarn” samt “Jeg skulle sende hendes varmeste hilsner til jeres låsesmed, og hun beklager inderligt situationen”.

Det var noget af oplevelse midt på natten på Frederiksberg, hvor episoden dog havde en lykkelig afslutning.

Tak til Kirsten H. fra Frederiksberg for det flotte brev.

Vores kunde har accepteret, at vi publicerer dele af brevets indhold på vores hjemmeside, samt bruger vedkommendes fornavn samt by. De dele af brevet, vi har citeret på vores hjemmeside, er lettere omskrevet.

Københavns Låsesmed kører lokalt på Frederiksberg i alle døgnets 24 timer 365 dage om året. Har du brug for en låsesmed på Frederiksberg, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *