nøgler på bord med pung

Derfor er det en god idé at udskifte dine låse

Låsesmeden Nyheder 0 Comments

Der findes mange gode grunde til, at det kan være en god idé at udskifte låsen på hoveddøren. Det gælder specielt, hvis du er indehaver af en nøgle med rundt hoved. Nøglen med det runde hoved er produceret på baggrund af teknologi fra 1930’erne, hvorfor modellen ikke længere anbefales at blive brugt på yderdøre.

Derimod kan nøglen sagtens fungere til aflåsning af skabe eller lignende, hvor der ikke opbevares genstande af større værdi.

Har dine låse set bedre dage?

Det er ingen hemmelighed, at det danske vejr er en omskiftelig størrelse, og derfor kan vind og vejr have en slidende effekt på låsene i dit hjem. Derfor anbefales det, at du behandler dine låse med låsespray, når behovet opstår.

Trods din behandling af låsene, bør du samtidig kaste et kritisk blik på låsene hvert tiende år og se, om der er nogle af dem, som trænger til at blive skiftet ud.

Er du ikke sikker på, hvorvidt dine låse er for slidte, kan du altid rådføre dig med en låsesmed. Hos Københavns Låsesmed kan de vejlede dig til den bedste løsning.

Er du flyttet ind i en ny bolig?

Det er altid spændende at flytte ind i en ny bolig. Der skal males, indrettes og i nogle tilfælde repareres. Desværre er der bare ikke så mange, der prioriterer at skifte låsene på hovdøren. Det er normalt, at man på indflytningsdagen overtager den forhenværende beboers nøgler. Følger man denne tendens noget tid tilbage, så har den samme nøgle til din nye bolig været i omløb af flere gange.

Derfor er det altid en god idé at sørge for at få udskiftet låsene i den nye bolig ved indflytning. På den måde er du sikker på at være den eneste med nøgle til dit nye hjem.

Kom tyven i forkøbet med kvalitetssikre låse

Langt de fleste indbrud kan undgås, hvis din bolig besidder de rette låsesystemer. Derfor er kvalitetssikre låse én af de mest effektive metoder til at forhindre ubudne gæster. Det anbefales, at din primære lås (hoveddørslås) som minimum er en ruko600 eller af højere sikringsklasse med vrider. Dine primære låse sidder de steder, hvor du sikrer din bolig mod indbrud, f.eks. hoveddøren, terrassedøren osv.

Hvilke låsetyper kan du vælge imellem?

Helt overordnet findes der tre kategorier af låse:

  • Cylinderlåse
  • Tilholderlåse
  • Elektroniske låse

Cylinderlåsen

Cylinderlåsen findes som indstukne låse og kasselåse. En indstukket lås er placeret inde i døren ved siden af håndtaget og kan også monteres i døren som lås nummer to. Cylinderlåsen sikres med en cylinderring eller et sikkerhedslangskilt, som gør det vanskeligt at brække eller vride cylinderen af og åbne døren.

Kasselåsen finder du både med og uden smæklås. Låsen skues fast på dørenes indvendige side og installeres ofte som lås nummer to. Vælger du låsen med indvendige vridere, vil låsen blokere vrideren i smæklåsen i tilfælde af, at nøglen drejes modsat låsen. På den måde øges låsens sikkerhed.

Tilholderlåsen

Ligesom en indstukket lås, sidder tilholderlåsen også inde i selve døren. Desværre har tilholderlåse den ulempe, at der ikke kan laves systemnøgler til den. Derfor anvendes tilholderlåsen primært til pengeskabe og meget sjældent til yderdøre.

Elektronisk lås

Bor man i en ejendom med flere lejligheder anbefales det at anvende elektroniske låsesystemer, hvor hver lejlighed har et låsekort. Hvert låsekort skræddersyes med koder til de forskellige boliger, opbevaringsrum og kældernedgange. Koden ændres ved ind- og udflytning, hvor man på den måde undgår, at der er nøgler i omløb hos folk uden tilknytning til ejendommen.

Er du interesseret i at høre mere om dine muligheder, så kontakt Københavns Låsesmed i dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *